Totalt antal besökare

tisdag 12 maj 2009

Tjuven är lös ...

Igår var Znappy med Susanna hela dagen på hennes hund utbildning. Innan jag skulle åka på jobbet tog jag en promenad med Gizmo. 25 meter från var terass ligger skola och dagis. När vi passerade dagiset , låg en plast fotboll utanför deras staket. Gizmo som älskar att spela , tog sig ann bollen på en gång . Vi spelade väl i 5-10 minuter ,sen gick jag vidare och efter ett tag kom han. När vi gick tillbaka hem så kom han ihåg bollen och sprang fram till den igen , jag hade lagt tillbaka den på samma ställe.

Nu hade jag bråttom så jag fortsatte förbi Gizmo och bollen och ställde mig på terassen och ropade åt honom. Han kom inte , han var fullt upptagen att hålla bollen i rörelse hela tiden. Tänkte att det kanske går bättre om jag går in , då måste väl han komma . Nu var det 5 min kvar innan jag skulle gå till bussen så jag satte mig med ytterkläderna i soffan framför TV och väntade..... och väntade .....och väntade. Minuterna gick , och plötsligt hörde jag hur det bullrade och smällde! In genom dörren kommer en boll och Gizmo efter. Han hade kämpat och lyckats dribbla bollen från dagiset och in i lägenheten. Gissa vem som var överlycklig !

Det var inte detta jag tänkt skulle hända , Sno en boll från barnen ? Nu fanns ingen tid för mig att springa tillbaka med bollen så jag stängde dörren och rusade iväg. När jag kom hem hade Hanna listat ut att det inte var vår boll utan hon trodde det var grannens boll han lekt med , så hon har har snällt lagt den utanför deras terass. Det upptäckte jag nu på morgonen !Vad gör jag nu ?

Idag på morgonen är det full aktivitet ute på dagiset. Ska jag vänta och se om dom ser bollen och hämtar den själv, i tron att grannen utan små barn, bara en vuxen son , inte kan hålla fingrarna borta från saker dom inte äger ! Men att ge någon annan skulden , känns inte rätt.

Släppa ut Gizmo och hoppas att han hämtar bollen och locka honom att spela den tillbaka till staketet och hoppas han lämnar den där ! Och ingen ser detta ! Vore för bra för att kunna fungera !

Nej det enda rätta är att hämta bollen och lägga tillbaka den,
sen få Gizmo be om ursäkt , om det är någon i närheten.
Men hur i hela friden får jag han till det ?

Gizmo med sin gamla boll som försvunnit !
Kanske det är läge att köpa honom en ny ,
så han inte behöver ta från andra !

1 kommentar:

sivan sa...

Men vilken söt hund du har. Jag känner igen det där med att sno bollar min hund är exakt lika dan ska sno alla bollar som finns. Hahaha de är goa de små trollen. Själv har jag en blandras. Pappan är tervuren mamman schäfer och collie.