Totalt antal besökare

torsdag 7 maj 2009

Snölopporna tillbaka !

Dom små rackarna har vaknat till liv igen ! Har inte känt någonting sen mitten av april , då snön fortfarande låg kvar överallt. Igår kväll var dom åter här på besök , höll mig sällskap några timmar framför TV. Inte lika bitska och många som tidigare, men dom gav sig till känna i mindre upplaga.

Som vanlig så går dom inte att se, men det känns rejält när dom bits. Försökte få ett bra bildbevis , men det var svårt då alla betten är på baksidan av benen. Men några bett fångade jag till er som tror detta är skrönor och på hittat dravel.

Varför dom kom tillbaka nu , när snön är borta , vet jag inte ? Kan väl finnas lite snö kvar i skogen och mina hundar letar sig överallt när dom är ute . Eller så håller rabattens låda på att tina * och jag har en som tycker att rabatten ska nyttjas till annat än blommor !

*= Snöloppor ( Snösländor ) På våren, vid töväder kryper de upp på ytan och hoppar omkring . De hoppar nämligen bättre än dom går. Snön är borta nu, men vår terass låda , har börjat tina. Kanske dom kommer därifrån och hoppar upp på boven som ligger där och jäser !!!!!

3 kommentarer:

Mina ord - min vardag sa...

Hej!
rolig blogg, hit vill jag återvända. Jag har aldrig hört talas om snöloppor. Ha en bra dag

Madlar sa...

Här har vi nu äntligen de härliga fästingarna som sitter som proppar på kattens hals. UURK, tur att det finns bra medel på apoteket.

Mina ord - min vardag sa...

Det var kul att du kikade in på min blogg med Kul. Jag lägger till mig som följare hos dig. ha nu en bra kväll så hörs vi sen. Kram