Totalt antal besökare

söndag 24 maj 2009

Seg morgon.......

....... är det denna söndag. Det är ju så att det brukar kosta på att ta till vara på dygnets alla timmar. Efter otroligt lite sömn fre-lör så var vi ju på kulturnatta. Med programmet i fickan så skulle vi hinna med så mycket som möjligt. Allt från folkmusik till rock och Sveriges starkaste man skulle koras , på olika scener runt om i stan.

Sarek med uppbackning av Umeås olika körer spelade på IDUN kl 19. Vi hade turen att få komma in trots att kön var lång och det var fullsatt när besvikna fans stod utanför. Det fanns plats för en rullstol till så vi var dom sista som smög in innan dörrarna bommade igen. Daniella ,Jonny och jag njöt av deras musik med ett pampigt uppbackande av körerna. När "Genom eld och vatten " framfördes så bildades det en kör i hela IDUN .

20-22 var vi på Hamnmagasinet där Hanna tillbringade dom flesta timmarna. Även Mia anslöt sig under kvällen . Här var det flera av Umeås lokala rockband som spelade . Dom mesta i publiken var Umeås ungdomar och ljudet var i det högsta laget. Vi letade oss dit för Hannas klass kompisar skulle uppträda med sitt band " Disable". Bandet innan , "Captain longshot" var mer i min smak och som Hanna sammanfattade det,
-Dom var väl Ok men inte hennes smak.
Här fick vi svaret hur olika vi ser på musik. Hannas kompisar var jätte duktiga på att spela men musiken är inget man går igång på. Några låtar lyssnade vi på sen kändes det som vi var nöjda .

Nu hade vi varit på stan från 13-22 , ätit god mat på Lottas så när kulturnattas stora namn Alana Myles uppträdde på stora scenen kl 22 åkte vi hem för att se den inspelade avsnittet av Robinsson ! Ögonlocken var väldigt tunga denna kväll när soffan blev vår bästa vän och man inser att man inte längre är ung och orkar hålla igång en hel helg. Nästa helg är det Rockfest och Brännbollsyra hela helgen och just nu tvivlar jag på att vi orkar ut bägge kvällarna ...........

Fre ska ju Alcazar uppträda och Lör , Heat och Whitesnake . Daniella vill se dom alla men tack och lov är det en vecka dit så vi får vänta och se, om inte annat har vi säkert glömt hur trötta vi var denna helg !

Mingelbilder från Kulturnatta!
Under dagen växlade vädret, sol och regn.
Även lusten att fotografera, växlade mycket.
Jag hade inte alls lika många bilder med mig hem,
från denna dag som från gårdagen.


1 kommentar:

Mia sa...

Ella lyser upp, "oss andra" dönickar.....Lyssnade en stund på Alana Myles innan jag trött vandrade hem för att inta sängläge.