Totalt antal besökare

torsdag 12 mars 2009

Varför blogga man ?

Varför sitter man och skriver en hel del personliga tankar och händelser och lägger ut det på nätet? Vem har intresse att läsa detta ? Vad är det som saknas i ens liv , när man har tid att skriva och fundera? Dom frågorna har ibland dykt upp bland vänner och bekanta.

Jag vet inte heller varför man gör det. Det är kul och det blir som en levande dagbok med bilder och klipp ur ens liv. Funderingar och tankar kommer ut och blir mer levande om man skriver ner dem . Man väcker frågor och funderingar för dom som har tid och lust att läsa .

Jag läste i en undersökning att det oftast är dom närmast sörjande som följer en blogg , Få bloggar fångar en stor skara läsare. Mina allra närmaste har varken tid och lust att läsa min. Dom vet vad jag tycker och tänker ändå , utan att läsa den , säger dom iallafall .

Visst är det kul att några läser ens blogg men det allra roligaste är när någon skriver kommentarer till inläggen ! Vet inte hur många gånger jag har suttit och skrattat åt både det ena och det andra kommentaren . Dom som känner mig väldigt bra törs skriva lite fräckare , ärligare svar , jag får vad jag fiskar efter ! Det älskar jag .....

Men det allra bästa är att få läsa andras bloggar , man får reflektera över saker som man inte tänkt på, reagera positivt på det som är kul och engagera sig i sånt man tycker är viktigt. En hel del av mina inlägg där jag skriver om mer seriösa saker är då jag läst någon annans inlägg och tankarna bara virvlar runt och jag måste bara få uttrycka mig .

Jag älskar människor som har åsikter , spelar ingen roll om man inte tycker som jag. Men man uttrycker sig och då lever man !

Dom som inte alls förstår vitsen med att blogga är inne på att man behöver hävda sig , synas ! Visst kan det väl vara så men personligen behöver jag inte nätet som hjälp till det. Klarar det så bra ändå !

Jag tror att vi människor kompenserar sina brister med att förstärka något annat sinne. Daniella ser som en kratta men hör förbaskat bra............ för bra ibland:-)

Jag är 156 cm och skulle kunna försvinna i en folkmängd . ! Det gör jag inte ! Kompenserar det med andra egenskaper !
Jag vet hur jag ska kunna ta för mig av livet , ingen annan gör det åt mig ! Det lärde jag mig väldigt ,väldigt tidigt ...........

3 kommentarer:

Miranda Frings sa...

Hej Marita! Det var inte igår man "såg" dig! Tänker på Er ibland då jag kör genom eran gamla by...bor nu i Högland sedan 1999, så jag passera eran gamla by varje dag. Tänker ibland på hur det är med Daniella. Såg en bild på henna i din blogg, en vuxen kvinna nu...Tiden går! Själv har jag en dräng på snart sju år, nu. Du får väl gå in på min blogg o titta på våra äventyr ;) Kram på Er alla o sköt om Er!

madlar sa...

Marita: Jag kan bara instämma i dina tankar o funderingar runt bloggandet. Jag har stort nöje i att läsa andras, får både skratta o bli berörd av livsöden o anekdoter. Jag får ur mig mina tankar men självklart är de mycket selekterade. Inte sjutton skriver jag om det allra mest privata! Trodde inte att jag skulle fastna i bloggträsket men är nu för lång tid framåt fast.
( jag är 158....)

Pernilla sa...

Ja varför bloggar man??! Det brukar jag oxå fundera på.. men jag använder nog min blogg mer som en dagbok för det är ju jätteskoj att ibland bläddra lite bakåt och se vad man gjorde samma dag för ett år sen :)
Sen tror jag nog att det blir roligt för barnen att läsa sen när dom blir äldre.. för så länge du inte tar bort den så kommer den ju alltid att finnas där ute i cyberspace.

Kram