Totalt antal besökare

fredag 20 mars 2009

Semester planer, dom 8 stegen

Foto:Marita
Hanna och Daniella
Mexico 2006

Nu börjar det bli tid för att planera sommar semestern. Jag har suttit och surfat runt , ringt och kollat assistenters semesterplaner, försökt få vettiga svar av familjen. Mycket som ska planeras och funka och då är det inte det praktiska kring Daniella, jag tänker på.

Nej, där har vi chanserat . Första gångerna vi var ute och reste planerade vi i minsta detalj . Vart är det möjligt att åka . Hur ser det ut i omgivningarna, vilka hjälpmedel kan man behöva . Nu kommer det i sista hand , nu är frågan : vart vill vi åka ! Det är därför vi blir senare och senare för varje år att hitta resan. Kraven är fler. Snart är det bara Jonny som är nöjd med endast sol och bad !

Foto:Marita
Hanna , Daniella,Sarah och Sara
Mexico 2006


Steg 1 När har vi semester ?

Steg 2 Hur många assistenter ska med, vilka vill följa med ? Här är vi noga , vi tvingar ingen. För att resan ska bli bra , är valet av assistent viktig och dom måste vilja följa. ( Vet att Ante och Jimmy blir överlyckliga om dom slipper följa !?)

Steg 3 Kolla runt i familjen , vart vill ni åka ( vi har slutat titta på: vart kan vi åka? , så vi är inga förebilder för att delge vad som är handikappsvänligt. Dom som känner oss vet att det är inte alltid lönt att utgå ifrån , Har familjen Johansson varit där är det bra i handikapps synpunkt )

När jag jobbade i resebranchen så lärde sig även kollegorna detta, våra resmål är inte allas resmål , beror mycket på vilken inställning dom som ska iväg har.

Steg 4. Resmålet är bestämt . Hur ska vi bo ? Hur många rum. I år lutar det åt att vi tar 2 rum . 1 för Assistenterna och 1 för Jonny , Daniella och mig .
Hanna får då inte plats hos oss så henne hyser vi in till assistenterna. På så sätt blir vi inte begränsade i urval av hotell . Den här lösningen har alltid funkat , har man bra assistenter så ser dom inte heller detta som problem.

Steg 5 . Boka resan , ibland funkar nätet men ibland kan man behöva ringa för att delge önskemål om rum. Hiss är inget krav men det underlättar massor . Vi har bott en gång på ett hotell som hade 8 trappsteg till vår område. Upp och ner i trapporna gav resultat - Punktering ! Men en cykelhandlare lagade snällt däcket.

Steg 6 . Nu kan vi börja titta på en del praktiska frågor. Vilken rullstol ska med ? Den måste nu bokas in och då får jag ta hjälp av den arrangör jag bokar hos . Av praktiska själ kan jag inte göra det själv längre .

Steg 7. Informera assistenterna som ska med , vart dom ska . Nu är dom stora frågorna lösta så allt är klart som behövs göras för stunden.

Steg 8 . Nu tar jag det lugnt tills det är ca 2 veckor kvar tills resan då börjar finliret med vad ska vi ha med oss. Packa det gör vi den veckan vi åker ........................

Idag har vi hunnit till steg 1,2 och 3 ... Alla vill till olika ställen , något nytt. Här är vi inte överens så det lutar åt att vi gör en kompomiss. Tar något vi kan och varit till förrut . Phuket Orcid resort i Thailand . Men det kan ändras , vi får väl se.

Bara det inte blir som det brukar . En ofokuserad man som glömt allt och ointresserad tills en vecka innan vi ska iväg . Då vaknar han och frågar :vart skulle vi bo ? Sen kollar han på datorn på resmålet och hotellet ! Efter detta börjar han surfa runt och kollar annat , ställer frågan , varför bokade vi inte det här eller det här !

Foto:Marita
Hanna , Daniella,Sarah och Sara
Mexico 2006

Jag lägger iallfall ner detta för idag, Nu är jag SÅ trött !
Det är det här som är det jobbiga , att bestämma vart vi ska ! ?

Allt det andra är peanuts !

4 kommentarer:

weeehgirl sa...

Jag vill också resa......men vet int vars det är någorlunda bra för funktionshindrade...:( ha du något förslag...? isf kan du väll maila mig...:)

madlar sa...

Ack ja, inte riktigt läge för impulsresor med allt som ska planeras "in i minsta detalj" som Sickan säjer....

Pernilla sa...

Härlig inställning du har!! Jag vet att det är inte det lättaste att resa eftersom det inte alltid är handikappvänligt.

Ha en trevlig helg!!
KRAAAAM

Bettina sa...

Fin sida du har, har en liten kille på 5 år med cp!