Totalt antal besökare

fredag 13 mars 2009

Ett stort steg mot självständighet !

Foto:Daniellas assistent

Kl 8 imorse kom Kicki , Daniellas arbetsterapeut hit med en kille från omgivningskontrolls teamet.
Nu ska dosan till dörröppnaren anpassas så Daniella kan öppna ytterdörren själv. Den vi har nu måste anpassas för knappen är för svårtryckt. Nu passade dom även på att se vad hon har för önskemål och behov för att bli mer självständig och styra fler saker i hemmet.

Gissa vem som överlycklig for ,2 timmar senare till skolan. Hennes ansikte lyste när hon nu vet att dom kommer tillbaka om 1 1/2 vecka med olika fjärrkontroller, som hon ska få testa. Det som målet är är att kunna: Slå på TV, ändra kanaler, höja , sänka sängen själv, sätta igång sin CD-spelare, tända lampan och få en telefon som hon kan ringa upp till den hon vill och sitta ensam i sitt rum och prata. Det blir en kontroll till alla momenten, gäller bara att prova ut en som hon kan styra och se knapparna på .

Telefonen är nog den hon längtar mest på . Tänk att få sitta ostört och ringa den hon vill utan att någon av oss står bredvid och håller en lur intill hennes öra . Den fungerar så att hon sitter mitt i rummet och har telefon någonstans på ett bord och med sin dosa styr hon uppringningen och pratar som vanligt utan lur.

Nu har vi genom åren haft likande lösningar för vissa saker . TV dosa har hon , men den var så gammal , klumpig och fungerar dåligt. Rena museum föremålet enligt killen som var här. Andra hjälpmedel har inte fungerat för det varit för tufft för henne att kunna nå knappar etc. Idag har tekniken utvecklats. Så nu finns anpassning även för dom som har det tuffare med fin motoriken , syn och röststyrka , med andra ord :

TEKNIKEN HAR HUNNIT IKAPP DANIELLA !!!
LIVET LEKER NU !!

5 kommentarer:

cpmamman sa...

Vilken glädje! Vilken fantastisk fredag det blev ;) Ja tänk vad tekniken faktiskt kan göra. Om man ändå vore lika "teknisk" själv. Kan ibland känna att det vore kul att arbeta med utveckling av teknik för funktionshindrade. Men jag kan knappt byta glödlampa...

Monizz sa...

Suveränt!!! Kan bara föreställa mig känslan av att självständigt kunna utföra mer saker. Kram på er alla!

Madlar sa...

Åhh, blir avundsjuk! Köpte en telefon på Teknikmagasinet som har högtalarfunktion o stora knappar med kortnummer där vi satte in bilder på mottagaren. Dottern kunde enkelt själv trycka o ringa till mormor. Tyvärr brakade den i samband med åskoväder efter några veckor o jag har inte lyckats få tag på en till.

Maritasblogg sa...

Hej Madlar !! Vi har en sån typ av telefon, men det bryter av orden ibland så mormor och andra hör henne så dåligt ! Denna nya telefon bryter inte av orden och klarar om man råka prata i mun på varann !! Ska bli spännande och se ... Kanske något för din dotter !!

Madlar sa...

Kanon, ni kan testa så hörs vi av om den var till belåtenhet.