Totalt antal besökare

tisdag 24 mars 2009

En helt ny värld håller på att skapas !

Så var den stora dagen här !! Habb,DRC och omgivningskontroll , alla har varit här på morgonen. Idag har Daniella testat olika lösningar. En ny avancerad kontroll, IR-sändare , verkar vara den som Daniella ska ansöka om. Nu kommer det ta lite längre tid innan vi får hem en sån om hon beviljas den. Det är den första som isåfall skrivs ut i Västerbotten så teknikern måste också lära sig alla inställningar. En nyhet fick hon iallafall ta del av idag, telefonen. Den lämnades kvar så hon kan pröva den tills IR-sändaren ska provas ut. Det är så positivt att se att tekniken har utvecklats inom detta område .

För flera år sen gjorde vi en ut provning av olika hjälpmedel som skulle göra Daniella mer självständig . Vi kom inte så långt att hon fick det beviljat då dom IR- sändare och övriga hjälpmedel som fanns på marknaden inte fungerade . Bilder på kontrollen var så små att hon inte såg dom, knapparna utformade att hon inte kunde trycka på dom . Nu är det nya tider. Vilken lycka !

Vilken telefon ! Det är samma företag , Gewa som gjort IR-sändaren som utvecklat telefonen. Den står nu inne på hennes rum . Hon har redan hunnit ringa Moster, Mormor, Brosan och pappa innan taxin kom och hämtade henne till skolan. Hon sitter flera meter från telefonen och , inga störningar eller brus. Hörs hur tydligt som helst, inga ord blir avhuggna. Om hon måste upprepa ord beror det inte på telefonen utan den i andra ändan !

För tillfället får någon hjälpa henne att slå numret , sen ska IR-kontrollen kopplas och då kan hon sitta i sitt rum och ringa utan att någon annan finns närvarande. Den nya sändaren är med ljud , den hoppar mellan olika funktioner och när den säger telefon, trycker hon det valet , sen säger den namnen på dom som är in programmerade ,hon trycker då till den hon vill ringa upp. När allt fungerar lägger man till dom funktioner hon vill ha, TV, DVD,CD-spelare,lampor, sängen. Ja , här finns inga begränsningar.

Det många tar för givet blir för några en omöjlighet. Jag vill ge dom som utvecklar hjälpmedel en eloge ! Kundkretsen är inte i IKEA mått men man satsar ändå på den små massan . Dom ser inte problemen utan utvecklar möjligheterna.

5 kommentarer:

Denise sa...

Fantastiska möjligheter för Ella..
"själständighetens" utveckling går framåt tack vare dessa personer som ser möjligheterna. Sedan måste jag ge dig /er en eloge för din/er ork & strävan framåt...vet ju hur det varit... Kram

Becca sa...

Hoppas du har en bra dag!

Titta gärna in hos mig och lämna gärna en kommentar:)
http://beccanorman.blogg.se

Josephine sa...

Hej Marita!

Jag heter Josephine och jobbar på Gewa, fick se vad du skrivit och blev så glad så jag har mejlat ut det till alla på kontoret! Det berörde djupt och jag tror att en och annan tår kom fram. Tack för att du tänker på oss!

Vi önskar dig och Daniella allt gott!

Maritasblogg sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Maritasblogg sa...

Hej Josephine och kollegor !

Hade ingen tanke att ni underbara själar som gör omöjligheten möjlig , skulle läsa detta..... Vi alla, Daniella med familj och andra som får en större frihet, tackar med hela vårt hjärta !!! Önskar bara att ni fick mer uppmärksamhet på hur mycket ni satsar på en liten grupp och hur viktigt det är !!// Marita