Totalt antal besökare

söndag 22 mars 2009

Idag tror jag våren har kommit !

Solen skiner som den gjort några dagar nu men jag tror att det är idag våren kommit. Daniella och Jonny har varit och kollat på när Sofia spelar innebandy. Hanna är och simmar med Andreas . Jag tog en lång promenad med hundarna. Tecken på våren är här.

Cykelbanorna är så gott som bara , utom där solen inte hittar ner, för hus eller träd skymmer, finns isen kvar. Men även här har det börjat tina. På vissa ställen har avloppen slaggat igen och den tinade snön har ingenstans att ta vägen . Under natten har ett tjockt istäcke lagt sig över stora vattenpölar . Jag var tvungen att sakta gå över den tunna is för att få höra hur det knakar under mig när den spricker. Vet inte varför jag älskar ljudet av is som spricker och går sönder. Det är så ro givande och avslappnande ?

Den mindre behagliga vårlukten är också här. På vissa ställen kommer lukten av rutten stank, luktar avlopp ? Det kommer även fram andra saker när snön tinar bort, det som göms i snö kommer upp i tö . Nu ser man också tydligt hur många hundägare som tror att man inte behöver plocka upp efter sin hund, att snön rensar bort den. Högar tinar fram i olika stolekar !

Men det tydliga tecknet är alla människor som man möter , gamla,unga, i par eller ensamma. Alla är ute på promenad och då är våren här . På vintern , kallt och dåligt väder är det bara hundmännikor och motionärer man möter . Men nu när det är vackert väder hittar även dom utan hund och träningsfolk ut ur sina gömmor.

Välkommen vår ,
älskar den för det är också tecken på att efter våren,
kommer sommaren !

3 kommentarer:

Pernilla sa...

Jaha, så det är hos er solen var i helgen. Här hade vi bara grått o trist.

Det brukar ju komma fram en å annan doft på våren. Alla är ju inte lika härliga att dofta in *haha*

Kram

Mia sa...

Ja visst har vi haft underbart väder i helgen! Blir så mycket gladare och piggare när solen tittar fram :0)

Kram Mia

cpmamman sa...

i dalarna kom snön åter... suck!