Totalt antal besökare

lördag 20 september 2008

Lingon torka !

Denna dag har varit ett evigt letade efter dessa röda bär. Kl 13 for vi ut med kaffe , fika bröd och festis . Kom hem 17 . Daniella ,Jonny och Jag på bra humör . Hanna förstod inte varför hon måste följa med ?

- Du äter ju också lingon ?
- Ja, när det inte finns någon annan sylt !
- just det, då får du lov att följa med och hjälpa att plocka ! jimmy och Ante har alltid gjort det när dom bodde hemma !
-Ja, men varför köper vi inte lingon ?
-Köpa ? , när man kan få det gratis ?
- Men mamma , vi måste ju gynna dom stackare som åker halva jorden för att få ihop pengar så dom ska kunna leva resten av året . Typ , alla Thailändare !
- ja , ja men nu finns det ju bär så det räcker till både dom och oss. Dom som plockar och säljer gör ju det till dom som inte KAN plocka själv eller är för LATA att plocka .. Nu åker vi !!

Vi åkte , var borta i 4 timmar , kom hem med 7 liter !! Fikade dock gooo fika !! Har aldrig hänt oss på över 20 år att vi har så lite bär i frysen .. Frysen ? Vi kokar sylt imorgon , finns inget att frysa ........

Förstår ingeting ??
- Antingen är det dåligt lingon år !
- Vi är för sena , Thailändarna har plockat allt !
- Vi hittar inte dom bästa bär ställerna !!

Denna dag är den första dagen på 6 år jag längtar tillbaka till Dorro och Avaträsk !! Där fanns det bär , där visste vi vart vi skulle åka !
Just nu - Hem ljuva Avaträsk !!!

Siiter just nu med godis och myser i soffan efter denna misslyckade dag. Prinsarna nybadade igen efter att dom djupdykt i lerdiken !
Daniella har iallafall fått träning idag !
Tränat händerna efter botox genom att köra fram och tillbaka på skogsvägar , letande efter dom röda bären !

4 kommentarer:

Mia sa...

Guuud så duktiga ni är !!! Tänk att ni varit ute och traskat i skogen och plockat bär!!
Jag hör till gruppen "dom lata" eller den största orsaken "den björn rädde".Tror jag ska springa på en Björn så fort jag är ute i skogen.........
Men ni hade ett underbart väder och fick fika och umgås :0)
(lite sylt blir det ju iallafall).

Sara sa...

Instämmer helt med föregående skrivare.... Usch va duktiga ni är! =)
Jag tillhör oxå dom som inte går ut i skogen pga att det finns alltför många nallar som traskar runt. Är helt övertygad om att dom absolut skulle visa sig för mig... även om jag helt logiskt förstår att så är det inte...
Men bärskogen får vara...jag köper sylten hellre än att utsätta mig för denna skräck...
Kram

Jenny sa...

Ja ibland längtar jag också hem till avaträsk, men det är bara ibland å de är väldigt sällan :-)

Lingon fixar svärfar som tur är han tycker det är kul att plocka å svärmor hon rensar så det är bara att koka.

Men lite mysigt ändå att fara ut å framför allt fika ute i skogen.

Kram Jenny

Anonym sa...

Har också varit ute och sprungit i skogen efter dessa röda bär... utan större framgång även här i Vilhelmina. Det är jättelite bär här iår. Mitt "hemliga" ställe var även det öde och tomt. Så det är inte bara i Umeå!! Fick verkligen kämpa för en hink full.

Som tur är så var Pappa utanför i stugan deras i Norrbotten och plockade 3 hinkar. Bara utanför stugan!! Orättvist! Här har vi sprungit hygge upp och hygge ner med dåligt resultat. Så han ska bidra till vår frys har han lovat.

Men det BÄSTA är väl ändå fikat i skogen