Totalt antal besökare

söndag 7 september 2008

Misa rest till Regnbågens land .


Här uppe väntar NEMO på dig.
Misa 1990 04-2008 0906 .
Nu har Misa rest på en längre färd till Regnbågens land . Hon levde med vår familj 1990-2002 i Avaträsk . Hon var en alldeles speciell dam som var lugn och bestämd och kom och gick som hon behagade. Sov oftast ute i laddningsrummet uppe på en garderob. När vi skaffade 2 hankatter till, Alfons och Nisse höll hon sig på sin egna kant. På kvällarna låg hon alltid i hörnet på soffkanten och höll koll på alla . Gjorde aldrig några hyss , var en jäkel på att ta råttor. Under alla år sov hon alltid hemma på nätterna, bara 1 gång var hon borta ,i 2 månader . När vi flyttade från Avaträsk, Dorotea till Umeå, så flyttade Misa till min syster och hennes familj i Vilhelmina. Vi visste att hon aldrig skulle ha mått bra av att vara inne katt i stan.

Hos syrran har hon haft det jättebra. Hon kom in i den familjen som om hon aldrig bott någon annastans. I maj berättade min syster att dom nog var tvungen att ta bort henne. Hon var då 18 år och åldern hade börjat ta ut sin rätt. Svårt att hålla tätt, senil , glömde vart maten var. Igår ringde pernilla och sa att nu var hon borta .

Matte hade på en värdigt och lungt sätt hjälpt henne vidare till ett annat land. Hon fick uppleva hela sommaren och skulle inte klarat en vinter till. Hon ligger nu begravd på tomten i lövliden . Sov nu gott Misa , du var den katt som ingen av oss någonsin kommer att ha igen.

Hanna 6 år Misa 10 år I Avaträsk
Misa och Nisse ( Nisse dog för 7 år sen 10 år gammal )

7 kommentarer:

Ella sa...

vila i frid kisse missen.


ps:jag har startat en blogg
http://daniella-ella.blogspot.com

Pernilla sa...

Vi saknar dig jättemycket !!! du har lämnat ett stort tomrum i våra hjärtan !!! // Pernilla m. familj

soteria sa...

Vad vacker hon var! Fick hon kattungar 91/92? Eller du kanske hade fler honkatter då. Vore roligt att veta, eftersom vi hade en kattunge från er.

Maritasblogg sa...

Hej Soteria ! Vet ju inte vem du är ? Ja, hon fick kattungar 92 tror jag det va, 1 Helsvart , 1 Svart och Vit , 1 Röd och 1 Röd och vit . Jag tror att Misa levde längre än alla hennes barn . ja, hon var det en bland dom vackraste katter jag sett och den lugnaste och snällaste...

soteria sa...

Nemen, då måste hon nästan ha varit mamma åt vår Rasmus! Rasmus tog vi tyvärr bort i mitten av augusti, finaste katten i världen. Han var också otroligt lugn och snäll, en underbar familjemedlem!
//Emma Borgström

Maritasblogg sa...

Hej Emma !! Är det du ! Vad kul att höra ifrån dig !Tänk vad världen är liten ! Hur är det med alla ? hälsa mamma jättemycket från mig ..Bor alla kvar i Avaträsk ?
Ja, Rasmus var Misas kattunge. Hade jag veta att det var du hade jag svarat det på en gång. Rasmus mindes jag och Pernilla /Jenny Johansson tog en , men dom andra 2 var det ingen som jag umgicks med så jag har glömt vart dom tog vägen. Ja Rasmus var jättevacker men jättefin päls , Men då fick han ju leva ettlångt och lyckligt lic han också . Han blev ju 16 år !

kram kram

soteria sa...

Kikade in från Maddes blogg. :)
Mamma har precis blivit mormor för första gången så hon är glad. Både Sara och Kajsa har fått barn i sommar, en Axel och en Selma.
Numera är det bara mamma kvar i Avaträsk, men Stina och jag hälsar på åtminstone en gång i månaden, vi är ju i Umeå så det är inte så långt.
Måste säga att du har otroligt söta små hundar, ganska stor storleksskillnad från de stora newfiesarna! :)
Jag ska hälsa mamma, hon blir säkert otroligt förvånad. :)