Totalt antal besökare

måndag 15 september 2008

BOTOX !



Hurra Hurra ! för Botox , när det används i rätt syfte . Det var i syfte att behandla barn med spasticitet som Botox började användas innan någon kom på att man kunde spruta in det på kvinnor som inte vill åldras . Daniella tillhör dom som var först att använda botox för sin stela armar . Hon har även prövat spruta i andra muskler i kroppen med mindre lyckade resultat.

Hennes läkare på Hand och Plastikkirurgen , tror att hon är den patienten som behandlas längst i Västerbotten med kanonresultat . När det slutat verka längtar hon tills hon ska få ny behandling. Hon får lättare att använda armarna, köra sin permo och slipper fasta i varje dörröppning pga armar som sticker rakt ut åt sidan .

Så ni som är mot Botox ska veta att det inte bara används i skönhets syfte. Imorgon är det dax igen att åka upp på NUS och Op , för sövning och sprutor. Sen för att nå maxeffekt sätter vi på handskenor på nätterna . ( det gör ont att töja ut spända muskler men hon klagar aldrig )

Det som är viktigt när man får Botox är att träna och stretcha, då kan behandlingen få längre effekt och man behöver inte ta sprutorna lika ofta. Man får sig en tankeställare att klaga på mindre saker när man vet allt hon får vara med om . Trots allt detta har hon väntat hela sommaren på denna dag.

Fakta om :

Intramuskulär botulinumtoxinbehandling (Botox®)

Botox har i flera studier visat sig ha en god effekt på spasticitet. Effekten kommer efter 1-3 dagar och är maximal efter 2-6 veckor. Injektionen måste som regel förnyas efter 3-6 månader. Fördelar med denna behandling är att inga systemiska biverkningar uppkommer. Läkaren kan specifikt behandla de muskler som är spastiska och effekten kan graderas.


Avslutar denna dag med att citera Daniellas egna ord från hennes blogg som jag tycker är klockrena :

-Imorgon ska jag en liten sväng till lasarettet och botoxa upp mig lite, inte i ansiktet som alla gammkärringar med för mycket pengar gör, utan i händerna så att jag ska kunna ha bättre rörlighet. Det var allt för mig! Tack och hej botoxpastej!!!

3 kommentarer:

Jenny sa...

Oj,vad länge sedan jag såg Ella ser jag nu. Vad hon har blivit stor.Jätte kul att det fungerar med botox på henne,hälsa så mycket

Kram Jenny

Maritasblogg sa...

Hej Jenny !! Ella sitter vid tv och ser Idol med ett halv öga. Trött efter dagen men blev jätteglad när jag hälsade från dig. Hon hälsar jättemycket tillbaka.

Kram

Anonym sa...

Jag har alltid trott att botox ä r för rynkor och det är något kändisar gör oftast.Men så började läsa mer om det här www.botoxguiden.se/behandling-skelning-ticks-spasmer/ och det verkar som att botox verkar vara en effektiv mot annat än bara rynkor. Bland annat muskelspasmer, ryckningar i muskler, knipningar osv Jätteintressant...