Totalt antal besökare

torsdag 13 november 2008

Att förstå en tonåring !

Satt i reklamen av Criminal Minds och såg denna artikel :
http://aftonbladet.se/wendela/article3682659.ab

TV-sex gör tonåringar gravida. Amerikanska forskare hävdar att det finns en koppling mellan sex på TV och fler tonårsgraviditeter. Ligger det någon sanning i det ?

Jag frågade Hanna vad hon trodde. Hon tittade frågande på mig ?

-Va , varför skulle sex på TV leda till graviditet?
-Jag vet inte , svarade jag, kanske får ungdomar i USA ingen upplysning om sex och samlevnad och blir nyfiken av att se det på TV , och testar ?
-Ja, men man måste ju skydda sig, svarade Hanna .
- Ja, men dom kanske inte har bra sexual upplysning i skolan så dom vet hur viktigt det är ?

Hanna, Berättade då att dom har haft sex och samlevnad i skolan i 6 veckor nu, där dom öppet har pratat om sjukdomar, preventivmedel och vad som skyddar mot vad. Hon upplyste mig om att kondom är det enda skyddet som skyddar mot köns sjukdomar men är sämre skydd mot oönskad graviditet. P-piller har 99,9 % säkerhet men inget skydd mot sjukdomar, Det bästa är att ha bägge delarna sa hon.

I det läget blev jag stolt och trygg. Stolt att vi kan prata så öppet och naturligt om Sex. Trygg , för att hon är så klok och tar ansvar och fattar kloka beslut.

Kanske ligger det sanning i undersökningen i USA , man talar inte lika naturligt om sådana saker med sina tonåringar. Kunskap och upplysning på rätt sätt, kommer man långt med , eller hur ?


1 kommentar:

Pernilla sa...

Åh, vilket härligt samtal!! Precis så där öppet och ärligt vill man att det ska vara mellan föräldrar och barn.

Mina barn är ju oxå snart där... :)

Kram