Totalt antal besökare

måndag 27 oktober 2008

BOTOX- HAR DEN SLUTAT VERKAT ?

Det var inte så länge sen Daniella fick botox i sina armar och händer. Den 16 sept , ca 1 1/2 månad sedan fick hon sin vanliga dos , som brukar räcka minst 4-5 månader.

Varje natt har hon handskenor på sig för att dom ska hjälpa till att töja ut musklerna . Normalt sätt är det aldrig några problem att ha dom på hela nätterna. Även när Botoxen börja avta i effekt så använder hon dom .

I helgen har hon haft det tufft på nätterna med sina handskenor. Natten mot söndagen var jag upp och ändrade dom ett par ggr . Vid 4 hade hon så ont att dom åkte av. I natt som var , kunde hon bara ha dom till kl 2. Klok som hon är så ,hade hon svaret på vad det var som hände. Botoxen har redan slutat verka.

Nu vet jag inte om det ligger någon sanning i det än ,men det är en möjlig orsak. Isåfall är nästa steg att operera händerna, en hand i taget.Pga dom måste gipsas efteråt. Då opererar man den hand och arm som är sämst och andvänds minst , för att se om det blir ett lyckat resultat. Man byter plats på dom fina musklerna i händerna , dom muskler som blivit för långa byts till dom som blivit för korta.

Har man ständigt spastisitet och felställning i händerna är hjälper Botox ,och om det inte räcker,så är operation nästa steg ,så hon kan använda sina händer lite grann . Daniella kan lättare köra permo och får mindre ont i nacke och axlar om armar och händer vilar rätt i knä än att dom sticker rakt ut från kroppen. Det räcker inte med operationen utan sen fortsätter man med Botox , det kommer hon behöva även i framtiden .
En annan förklaring är att dom skenor med röda banden,
dom nya är för raka och därav smärtan.
Inatt provar vi dom gamla gul,blåa !
Nog kan det väl vara så enkelt att det är skenorna.
Ikväll väljer vi allafall att tro på det.
Varför måla faan på väggen innan man vet.
Det finns så många andra som gör det så bra ändå !

3 kommentarer:

Pernilla sa...

Usch, va jobbigt det måste vara med dom där skenorna som skaver.
Men hon verkar tapper din Daniella!

Kram

Ylva sa...

Jag tror det är dom nya skenorna. Det verkar ju mest logiskt, eller hur?
Håller med föregående, hon verkar vara tapper din flicka, och du verkar vara en riktig kanonmamma!

Kram
Ylva

Maritasblogg sa...

Hej på er ! Ja , jag tycker också hon är tapper, tålmodig, positiv, glad. Hon själv skulle nog bara säga att " Jag lever och gör det bästa av mitt liv" Hon vet ju inget annat och har inget val .

Det är också det som präglar oss andra. Gör det bästa av situationen, man mår mycket bättre då. Och det vill vi ju alla , må bra . // kram