Totalt antal besökare

onsdag 31 december 2008

Nyårsafton !

Hej i igen alla vänner och Gott Nytt år ! Nu är jag tillbaka igen.

Om någon timme är Norra Slevgränd 278 ett avslutat kapitel i vårt liv. Lägenheten är tömd och ut städad. Det gjorde Pernilla Molin och jag i helgen. Hon åkte ner med sin stora städväska och vips på 14 timmar hade vi städat 203 m2 med bara magiska trasor och vatten. Jag fattar ingenting , men den är skinande ren och golven blänker som dom aldrig gjort förr.

Igår åkte Jonny och jag till återvinningen med mer än halva vårt förråd. Saker som följt med oss till Umeå från Avaträsk slängdes då vi aldrig använt dom på 6 1/2 år . Och idag åker han och hämtar allt som ska vara kvar i något av våra förråd här , sånt som jag tror jag har användning förr och som säkert kastas om vi flyttar fler gånger i framtiden.

Nu ser jag bilen komma , då är alltså allt klart , även förrådet tömt. Ja, adjö då Slevgränd ! Nu börjar vårt nya liv i en mysigare, mindre , varmare lägenhet. Vi har bott här i 9 dagar och känner redan att det var rätt. Mer hemtrevligt liksom.

Idag ska det förberedas mat ! 3 rätters meny ,
Förrätt : Skagentoast ( med min hemlagade skagenröra )
Varmrätt: Fläskfilé , liggande i en sås gjord av bla champinjon ost på tub och bacon . Det receptet har jag provat förrut , jättegott , hittade den på bloggen " Ninas ljuvliga hemligheter" Till det serveras potatisbakelser och sallad.
Efterrätt : Cheesecake med vitchocklad , Recept från Norr mejeriet. Kanongott och enkelt!

Nyår firar vi med min bror och fru som kommit upp helt oplanerat och Lillemor och Hanna. Jättekul! Det var meningen att vi skulle åka till Mia med familj med då fick planerna ändras, nu har dom legat sjuk så jag hoppas att dom är friska , för jag har lämnat dörren öppen för dom också , men än inte hört något !

Men innan vi äter så ska vi alla ( 9 ) gå på bio ,15,30 för att se Svenska filmen , allt flyter, även det helt oplanerat. Tror att man ska rikta in sig på att år 2009 göra mer spontana saker och inte krångla till det. I detta stressande samhälle så ska man ta tillvara på livet och njuta mer!

Här kommer lite bilder från vårt nya hem. Allt är långt i från klart, mycket kvar att göra , och saker att köpa ( har än inte hittat ett rums bord ! ) Men det börjar likna ett hem iallafall.Gott Nytt år på er alla !!

2 kommentarer:

Pernilla sa...

Åh, va skönt att det är flytta o klart nu! Så du kan fira nyår i lugn o ro.

Önskar dej ett Gott Nytt År!!

Kram

Mia sa...

GOTT NYTT ÅR mina vänner!
Sebastian är så gott som kry, kräktes i går kväll men inget idag (peppar peppar, men någon matlust har han inte fått tillbaka. Han är fortfarande hängig, men har inte feber längre som tur är.......

Många kramar till er alla!