Totalt antal besökare

onsdag 10 december 2008

Hemma igen !

Jag tycker det varit ett fasligt rännande på mig den sista tiden. Det är ju typisk när man inte har tid då åker man hit och dit. Kom hem från Stockholm idag på eftermiddagen. Väldigt intressant forum i 2 dagar . " Att leda personliga assistenter " för chefer/ledare.

Jo, nog blev man klokare. Fick bla lära mig att i en förändring ,bland personal finns 1:or, 2:or och 3:or . Alla behövs med 2:orna är bäst. ( 3:orna tror jag man kunde vara utan, minns inte riktigt. ) Vilken är ni ?

När man vill förändra något och vill prova något helt nytt så :

Hoppar 1:or på tåget på en gång utan att fundera. Ja, vad kul det testar vi . Dom är alltid positiva och tror på allt nytt, men dom är inte lojala och hoppar gärna på ett annat tåg om det åker förbi.
Blir aldrig kvar länge på samma arbetsplats.

2:orna är mer tveksamma och ställer 1000 frågor , -hur blir det då, vad händer med detta ? Tåget åker ett varv och dom är tveksamma , på andra varvet så kan dom tänka sig att hoppa på. Det tar tid innan dom accepterar en förändring, lite tveksamma ,men är lojala och stannar kvar.


3:orna , vill inte ! Tänker inte ändra något, vägrar ! Jobbiga ! Men har man bara en 3:a i företaget så står den plötsligt utanför när alla dom andra gått med på förändringen , då kan dom plötsligt hänga på pga grupptrycket. Men kommer aldrig att erkänna att det gjort en förändring ? - Vadå , så här har det ju alltid varit i vårt företag !

Nu var detta en kortfattat beskrivning av vad vi bla fick med oss från kursen ! Så jag kan bara sammanfatta , jag har lärt mig en hel del . Nu ska det bli kul att se om jag tänker på ett annat sätt när jag är på jobbet imorgon !

1 kommentar:

Ylva sa...

Intressant! Funderar på mig själv..jag är nog en tvåa..eller etta, nä en tvåa är jag, men var en etta i början av mitt yrkesliv.