Totalt antal besökare

fredag 11 september 2009

Hur ska man se ut för att passa in ?

.. det är det många som frågar sig .? Vad betecknas att vara annorlunda? En som sticker ut i mängden ? Man kan sticka ut på olika sätt. Vara hipp , snygg , någon som andra ser upp till, eller tvärtom , en som folk stirrar på , man är ful, tjock, grotesk och helt enkelt annorlunda. Vem avgör om man är en som ser upp till eller blir äcklad av ?? Vem styr , ögat eller andra människors åsikter och värderingar ? Vill man vara en i mängden som smälter in som ingen ser ? Jag tror att vi alla ibland strävar efter att bli sedda ! I och med det kommer alla egna krav !

Ikväll har "Prinsessa" premiär . En film om att vara en som sticker ut i mängden men på ett mindre hipp sätt. Jag älskade denna film . Vi såg den i måndags på förhandsvisningen, jag, Daniella, Ante, Emelie och Mia . Den handlar om en tjej som vill synas bli känd men ser inte ut det många förväntar sig.

Jag är så trött på fördomar och perfekta ideal ? Ändå tillhör jag dom som noga kollar spegeln varje morgon, ligger sminket rätt? Håret? Dra 2 djupa andetag så kanske magen dras in ytterligare någon centimeter. Om den inte gör det måste tröja bytas, hatar om jeansen gör att magen sväller över. Rätt överdel döljer detta, och om det blir för mycket går jag stenhårt in för diet och motion .

Julen och semester , sommar gör att man ska koppla av och då kommer kilon som senare måste jobbas bort ! År efter år är det samma sak . När ska man acceptera sitt rätta jag och inte jaga ett ideal som någon annan skapat.

Jag vet iallfall när natten kommer , kryper jag ihop och glömmer alla valkar , hår och utseende . Somnar gott och vaknar imorgon för att återigen kliva in på toaletten och börja fixa ett utseende som jag är förnöjd med ! Är jag helt ensam om detta eller är vi fler som hela tiden jobbar som en tok för att vara förnöjda ?

3 kommentarer:

Madlar sa...

Frågan är kanske, för vem "fixar" man sig? Jag vill se fräsch ut för då mår jag bra mentalt, vägrar sunka ner mig med ovårdat hår, övervikt eller gamla mjukisbyxor. Livet är för kort att hasa sig genom det.

Johannah sa...

Jag håller med dig i det du skriver, jag är likadan!

Madlar sa...

Hej! Har du övergivit oss i bloggträsket?