Totalt antal besökare

måndag 12 oktober 2009

Det svåra samtalet.

Det kommer stunder ibland , då man måste vara ärlig och kanske såra någon. Idag har jag haft ett svårt samtal . Frågan är om jag sagt det på rätt sätt. Reaktionen hos honom blev inte riktigt som jag väntat? Har han förstått mina ord , sa jag det på fel sett?? Just nu springer han bara förtvivlat fram och tillbaka.

Daniella har hund kurs på måndagar och valt att endast ta med Znappy ikväll. Gizmo står då väntande vid dörren i hopp om att dom ska komma tillbaka och hämta honom . Jag tog då in honom i vardagsrummet och förklarade att han inte fick följa med , dels för att han är så lat och inte väljer att vilja lyssna på Daniella. Hon är långt ner på hans rangskala och latheten tar över respekten på lydnad. Sen har han som vissa andra stora viktproblem och specialkost pga levervärden, så belöningen hon har med sig , köttbullar är inte bra för honom.

Allt detta har jag på ett ärligt sätt sagt ! Nja kanske inte riktigt dom orden utan jag sa: Du är för fet och lat vännen och därför fick du inte följa med ikväll , på vilket han grymtande lite till svar och sen viftade glatt på svansen.

Jag tror inte vi förstod varann , det jag förmedlade gick nog inte riktigt in ? Kunde jag gjort det på något att sätt? Någon som har synpunkter på detta ??

4 kommentarer:

LenaLustig sa...

Näe, man måste vara rak och ärlig, sen om inte han fatta? eller väljer att inte förstå, ja det är ju hans problem!!!

Mia sa...

ja han valde klart att slå dövörat
till och ändå hoppas på det bästa....Kanske att matte ändrar sig om jag viftar lite extra på lilla fina svansen :o) Näe att vara hård mot dom hårda gäller ....

Madlar sa...

Pust, trodde ett tag att det var din make du pratade om. Du vet, fet o lat.. ;)

Anonym sa...

Ha haa, nej "män" brukar ju välja vad de skall öra och inte, Det du sa gick nog, tyvärr, rakt igenom utan att fasna :o) // Kusin