Totalt antal besökare

lördag 4 april 2009

Uppdrag granskning ...

granskade förra veckan Hundrasen kaukasisk ovtjarka som är fram avlad för att skydda boskap mot varg och björn i de ryska bergen. I Sverige får vi lära oss att det inte finns olämpliga hundraser utan bara olämpliga hund ägare.

När vi satt och åt lunch idag visades detta avsnitt i repris. Helt plötsligt fängslades vi allihopa och såg hela avsnittet. Man beskriver i inledningen av avsnittet att det finns raser som är lätthanterliga och snälla , sen finns det raser som " typ kamphundar " som måste handskas med på rätt sätt , sen har vi rasen kaukasisk ovtjarka !

Dom som " förstår sig på rasen " säger att man måste behandla den som en kompis , aldrig ställa krav och tillrättavisa den. I ett hem fungerar den inte , har man den 70 kilo tunga hunden på bordet , ätande söndags steken så kan man inte säga, nej och ta ner hunden, då smäller det .

En kille på ett vaktbolag i skåne, han har hundarna i hundgård på dagen och på nätterna jobbar som vakthundar . Den uppgiften är det enda man kan ha hunden till här i Sverige . Denna hund ska inte finnas i familjer , är ingen sällskapshund .

Trots den vetskapen man nu har i Sverige så görs inget åt detta ! kennelklubben skriver om rasen och en beskrivning är :
Uppförande/karaktär:Rasen är till sin natur skarp och misstänksam med väl utveckladförsvarslust. Den skall vara harmonisk och lugn.

I slutet av inslaget är kennelklubben i studion och det är skrämmande att dom inte vill ta ansvar och göra något åt detta problem och införa förbud/ varning av denna ras. Se inlaget och döm själv vad du tycker : ska vi ha alla hundar i vårt samhälle , till och med hundar som är farligare än vargen ? En ras som är framtagen för att vakta och döda men ser ut som en söt nallebjörn !

Uppdrag gransknings inslag om kaukasisk ovtjarka

Bilder KAVKAZSKAJA OVTJARKA

Det som skrämmer mig mest är att okunskapen om rasen är så stor.
På nätet säljs ÄVEN nu Bergsschäfern !
Blandning mellan Schäfer och KAVKAZSKAJA OVTJARKA: Gullig , snäll hund !
I flera forum skriver folk och undrar :
VAR KAN JAG HITTA DENNA GULLIGA FAMILJEHUND ?

4 kommentarer:

Madlar sa...

Precis som med "kamphundarna" som finns i vissa kretsar så lär väl denna hundras även finna personer som vill få självkänsla, status o bekräftelse på sin egen "litenhet" genom att ha en stor o oberäknelig hund. Att det sen kanske går åt några barn eller andra har väl inte så stor betydelse...Alla har en rättighet..börjar låta som amerikansk vapenpolitk blandat med svensk flathet...

Maritasblogg sa...

Du har helt rätt. Men det som skrämmer mig lite mer i detta fall är att en familj som vill ha en snäll familjehund aldrig skulle köpa en " kamphund " men denna ras säljs ju hur som helst utan information så den hamnar i helt fel händer , ingen anar dess natur . Den är "värre" än kamphundar då det inte varnar innan...

Mia sa...

Säger bara skrämmande.......!!!
Vad fint du har förnyat på din blogg :0)
Jag håller med dig om att det inte är mycket som jag satt ner ändan på en stol de sista veckorna och när jag väl gjort det så har det inte funnits någon ork till att blogga........ Men snart så.......
Ja, när kan vi ses!!?? Miss you to my dear friend.
Vecka 16 så kommar Anna-Karin med familj upp till Umeå, så jag tror att Anna var sugen på att hitta på något helgen den 17,18/4. Vi kanske ska satsa på det? Annars vem vet, vi kanske hinner ses någon kväll innan. Men jag åker till Lomlake nästa vecka över påsk, ska ni till inlandet något??

Kramizzzzz!

Jeanette1981 sa...

Det som skrämmer mig är att så unga skaffar "starka" hundar som dom inte klara av sen som typ schäffer